آغاز ارتباطات تلفنی از کجا بود؟
همان که بیشتر ما اطلاع داریم الکساندر گراهام بل شروع کننده ی عصر جدیدی از ارتباطات بود که امروزه ما به این امر ارتباطات تلفنی می گوییم.

امروزه یکی از ساده ترین وسایلی که نبودش ما را با مشکلات بسیار گسترده ای روبه رو می کند تلفن است. با اینکه امروزه تلفن های همراه و شبکه های مجازی چنان پیشرفتی داشته اند که تقریبا تمامی نیاز های ارتباطی ما را فراهم می کنند اما بازهم تلفن از آن دسته وسایلی است که نیاز ما به آن همچنان ادامه دارد و یکی از اقلام اساسی انسان در برقراری ارتباط با یک دیگر است.
PBX
درک بهتر مطلب
فرض کنید یک شرکت شروع به کار کند و آن های داری ۳۰ خدمه یا کارمند می باشند اما اگر قرار باشد مرکز تلفنی برای این شرکت برقرار نشود بایستی برای هر ۳۰ خدمه این شرکت خط جداگانه از مخابراط تهیه نمود .
به عبارتی هر خدمه باید ۲۹ خط تلفن یا در خاطرش بسپارد یا در جایی یادداشت کند که این امر به نظر غیرممکن می رسد و از سمتی دیگری مشتریانی که برای ارتباط و دریافت خدمات قصد تماس با بخش های مختلف این شرکت را دارند با ۳۰خط تلفن رو به رو خواهند بود .
PBX مشکلات مارا حل می کند:
مراکز تلفنی PBX مشکلات و سختی های ارتباطی ما را حل می کند. روش کار مرکز تلفن به این صورت میباشد که تمامی تلفنهای موجود در شرکت به یک مرکز اصلی متصل میشوند و از این پس برای تماس با افراد داخل شرکت از بستر داخلی که توسط خود مرکز تلفن فراهم میشود استفاده میشود ، بنابراین برای تماس با همکاران خود در شرکت هزینهای پرداخت نخواهید کرد . همچنین برای ایجاد تماس با محیط خارج از شرکت نیز بسته به نیاز شرکت تعدادی خط تلفن ( مثلا ۵ خط مخابرات برای ۲۰ نفر ) به مرکز تلفن متصل میکنیم تا کاربران بتوانند با شماره گیری یک عدد مشخص از طریق مرکز تلفن به خطوط مخابرات وصل شوند و تماس خود را با خارج از شرکت برقرار کنند .
انواع مرکز تلفن یا PBX
مراکز تلفن به دو دسته آنالوگ و ویپ (IP) تقسیم میشوند . دستهی اول یا همان مراکز تلفنی آنالوگ نسل قدیمی مراکز تلفنی میباشند که بسته به نوع و مدلی که دارند یک سری قابلیتهای نسبتا ساده را برای کاربران فراهم میکنند .
